Lustrum G.S.B.V. De Groene Uilen

Posted on Posted in agenda, Nieuws

60-jarig Lustrum – Legendarisch

1957-2017: Al 60 jaar bestaat de gezelligste studentenbasketbalvereniging van Nederland. Dat moet uiteraard op gepaste wijze gevierd worden, en daarom werd de maand maart vastgesteld als lustrum-maand. Wat hebben er voor activiteiten plaatsgevonden??

De maand begon met een lustrum-borrel die nog drukker was dan normaal door alle oud-Uiltjes die aansloten. Er werden goed drankjes gedronken bij de Jut en Jul (onder het genot van een gratis fust!) en er werd druk gedanst en gesocialized. Een mooie avond om het spits af te bijten voor een lustrummaand.
Een ander hoogtepunt was het lustrum-mixtoernooi. Uilen, oud-Uilen en vrienden van de Uilen mengden zich in een spannende competitie. De prijzen waren niet mis: ware diamanten ringen waar je van kon snoepen. De extra catch bij deze editie was de rolstoelcompetitie. Op veld 3 werden alle wedstrijden gespeeld in rolstoelen, en dit was moeilijker dan gedacht. Ondanks de vele botsingen en mislukte passes en airballs was er gelukkig professionele hulp om de Uiltjes te ondersteunen.
Omdat de Uilen uiteraard van spelletjes houden, was het de maandag erop tijd voor een spelletjes-avond. Zo bleek dat vele Uilen een flinke spellencollectie hadden, en het kleine kroegje de Jonker zat dan ook flink vol. Aan alle tafeltjes waren de Uilen once more in een fanatieke competitie verwikkeld.
Vrijdag 25 maart konden de Uilen gezamenlijk genieten van een heerlijk diner bij Hemingway’s Cuba, waar het lopend buffet zo goed beviel dat Hemingway’s nog een beetje extra moest aanvullen. We zijn natuurlijk basketballers, geen dammers. Na het diner was het tijd voor de pubquiz waarvan de helft van de teams ongeveer oud- of grijze- Uil was, onder leiding van oud-Uil en legende Ari. Met moeilijke vragen over het Groningse land, de Oehoe (de Uil die andere uilen eet) en het kookpunt van water op de Mount Everest waren “De Winnaars van Vorig Jaar” degenen die het goed hadden. Maar waren het wel echt de winnaars van vorig jaar?
Het absolute hoogtepunt van het lustrum was het gala. Alle Uiltjes en oud-Uiltjes hebben staan “shinen like a diamond” in prachtige outfits.

Het was een lustrum om nooit te vergeten, bedankt allemaal!

 

-Hanne Nijtmans